bacteriofaag-bacteriofagen.nlBacteriofagen, een alternatief voor antibioticaresistentie
    
         
         
Deze bijdrage is van Tamuna en zij komt uit Georgië!

Datum: 25-01-2018

Beste mensen,

Ik wil u graag in het kort mijn ervaringen vertellen over bacteriofagen.

Mijn naam is Tamuna en ik ben 35 jaar, ik ben een moeder van 2 prachtige kinderen. Ik ben geboren in Georgië en tot mijn 12e jaar heb ik in Georgië gewoond.

Ik woon nu dus ruim 23 jaar in Nederland. Ik was niet bekend met het wetenschappelijke gebruik van bacteriofagen, tot ik vorig jaar via sociale media hoorde van het bestaan van bacteriofagen.

Ik ben gelijk op onderzoek uit gegaan, waardoor ik ben wakker geschud. Tegelijkertijd voelde ik een soort woede ontwaken, omdat bij mij maar steeds dezelfde vraag naar boven kwam; Waarom hebben kinderen/volwassenen in Nederland geen recht op bacteriofagen therapie voor genezing, als ze resistent zijn voor antibiotica? Of met antibioticum behandelt worden, als het wellicht ook op een onschadelijke manier kan?

Tevens was ik er niet van bewust dat ik als kind meerdere malen met bacteriofagen ben behandelt, zelfs als baby.{bronvermelding Moeder}
Mijn nicht is tijdens de borstvoeding met fagen behandelt i.v.m. met een bepaalde bacterie in haar borst wat ze overbracht aan haar kind. Bij zwangere vrouwen wordt in Georgië de fagen toegepast en geen antibioticum.

Hoe wordt het in Nederland aangepakt als je tijdens borstvoeding of zwangerschap een bepaalde bacterie oploopt…..stoppen met borstvoeding i.v.m. het gebruik van antibioticum voor de moeder…..?

Vorig jaar zomer heb ik in Georgië tijdens mijn vakantie een bacteriofagen crème voorgeschreven gekregen voor mij hardnekkige acne probleem. Na o.a. verschillende medicatie die ik gebruikt heb in Nederland, heeft dit mij niet geholpen. Verder dan mij huisarts kwam ik niet. De kliniek in Georgië deelde mij mee dat de oorzaak van de Acne iets anders is, wat nooit in Nederland is onderzocht maar bacteriofagen zou mij lokaal iets verhelpen.

Na het gebruik van de fagen is mijn gezicht aanzienlijk verbeterd, waardoor ik van mijn psychische complex verlost ben en nu kan ik de oorzaak in Nederland verder laten behandelen. Mijn mening is dat ik persoonlijk voel alsof ik een proefkonijn ben in het Nederlandse zorgsysteem, omdat niet gelijk de oorzaak wordt aangepakt. Ondanks dat ik veel geld aan de zorg hier in Nederland betaal, ga ik steeds in Georgië naar de artsen voor onderzoeken en eventuele behandelingen (ook al kost mij dit extra geld).

Na de vakantie heb ik een set van bacteriofagen meegenomen vanuit Georgië. Mijn dochter had ontstoken amandelen, waardoor ze oorpijn en koorts had. Ik heb haar 2x de bacteriofagen laten drinken en ze was zichtbaar opgeknapt na 2 dagen; koorts was weg , witte vlekken bij de amandelen waren verdwenen en ze had geen oorpijn meer. Tevens gebruik ik de fagen ook op wondjes bij mijn kinderen en ik zal dit zeker ook in de toekomst blijven gebruiken.

Kortom ik mag van geluk spreken dat mijn gezin en ik fagen kunnen gebruiken.
Mijn wens is dat iedereen in Nederland ook de kans krijgt en recht zullen hebben om bacteriofagen te kunnen gebruiken.
Groeten
Tamuna


         
  
      
Wij zijn een onafhankelijke, niet commerciële organisatie over Bacteriofagen.

Deze website wordt gesponsord door: WWW.HOSTING2GO.NL