bacteriofaag-bacteriofagen.nlBacteriofagen, een alternatief voor antibioticaresistentie
    
         
         
“Alsjeblieft POLITIEK, maak bacteriofagen beschikbaar!”

Antibioticaresistentie is ook voor de Nederlandse politiek een punt van aandacht en bacteriofagen kunnen hiervoor een oplossing zijn.

Natuurlijk begrijpt iedereen dat het niet van vandaag op morgen geregeld is. Dat een behandeling met bacteriofagen ook in Nederland opgezet moet worden, dat is ook voor iedereen duidelijk.

Intussen zijn er genoeg voorbeelden die in de media te zien waren van mensen die door de Nederlandse medici niet meer geholpen konden worden en in bacteriofaagtherapie een uitkomst vonden.

Een paar voorbeelden:
Marit, zij heeft al vanaf haar 3e levensjaar een chronische blaasontstekingen. Op 9 mei 2018 hadden zij op verzoek van de arts in Georgië de urine van Marit naar de huisarts gebracht. De huisarts kan doormiddel van nieuwe apparatuur al heel snel heel nauwkeurig de urine checken. Meteen kregen we de uitslag en die was verrassend positief!
“Geen enkele bacterie aangetroffen!”


Ineke, zij heeft al 6 jaar een blaasontsteking, maar zij is in Nederland niet meer te behandelen. Zij gaat naar het Eliava Institute in Tbilisi, Georgië en in een zeer korte tijd merkt zij duidelijk verschil.

Herman, die zijn eigen operatie voor voetamputatie afbelt, omdat bacteriofagen hem hebben genezen van de infecties. Iets wat de medici in Nederland niet voor elkaar konden krijgen.
Begint bij tijd: 38:36.

Dit kun je allemaal toch niet bedenken?
Je kunt dan toch ook niet meer volhouden dat bacteriofagen niet werken?


Er wordt gezegd dat er geen klinisch onderzochte bewijzen zijn over de werking van bacteriofagen. Iedereen weet dat er getest moet worden als er iets nieuws op de markt komt en dat is ook goed, maar je kunt dit ook overdrijven.

Bacteriofagen zijn in 1896 al ontdekt en ongeveer 20 jaar later werden zij voor het eerst goed beschreven en als behandeling ingezet en in 1923 is het Eliava Institute in Georgië opgericht.

Het Eliava Institute heeft nu 95 jaar ervaring op het gebied van bacteriofagen behandelingen en ook hebben zij de grootste bacteriofagen bank ter wereld. Intussen zijn er meer landen die hiermee bezig zijn. Om een paar te noemen; Denemarken, Duitsland, Polen, Frankrijk, Zwitserland en Amerika.

Nederlandse medici kunnen de bacteriofagen pas toepassen als ze wettelijk zijn goedgekeurd. Dat is te begrijpen.
Maar waarom worden de bacteriofagen uit Georgië niet toegelaten?
Dat zou toch heel simpel te regelen zijn?
Voor sommige mensen is de nood gewoon heel hoog en zeker voor de kinderen die hierdoor worden getroffen.

België is veel verder dan Nederland en daar mogen bacteriofagen zelfs als eerste keus worden ingezet en daarvoor hebben zij de wet aangepast.
Wanneer wordt bij ons de wet aangepast om bacteriofagen toe te laten?
Wij kunnen toch veel van de Belgen leren?
Wij zijn toch één Europa?
Waarom niet gezamenlijk als Europa de kennis vergaren?
Zou Europa niet meer verantwoordelijkheid moeten nemen, zodat bacteriofagen toegelaten kunnen worden voor alle Europese landen?

Alle Europese landen zitten met hetzelfde probleem, namelijk “Antibioticaresistentie”. Naar ons idee kunnen de studies van andere Europese landen zo worden overgenomen, maar ook zeker die van Amerika, Australië, Canada, Zwitserland en Noorwegen.

Nog even afgezien van het feit dat er bacteriën zijn die een antibioticaresistentie hebben, zijn er ook nog de bijwerkingen. Het lijkt heel mooi, maar de bijwerkingen van antibiotica liegen er niet om. We hebben het dan nog niet eens over de bekende bijwerkingen, maar over bijwerkingen die je alleen maar zieker maken. Dit kan tinnitus (oorsuizen) zijn, of het gaat van lichte allergische huiduitslag tot grote blaren.

Heel gek misschien, maar bacteriofagen hebben minder bijwerkingen dan antibiotica, dus gaat het herstellen op termijn ook beter dan bij antibiotica. Ook worden bacteriofagen in combinatie met antibiotica gegeven, dit om op twee verschillende manieren de bacterie aan te pakken en om elkaar te ondersteunen en te versterken.

Dit zou de politiek op korte termijn kunnen organiseren:
Pas de wet aan, zodat bacteriofagen in Nederland gebruikt mogen worden.
Geef artsen toestemming om met bacteriofagen te mogen werken.
Ondersteun de opzet van een bacteriofagen databank.

“Alsjeblieft POLITIEK, doe iets!”

Geef ons het gevoel dat jullie hier heel druk mee bezig zijn. Overleg met de Europese landen waar de bacteriofagen wel zijn toegestaan. Daar is voor Nederland veel tijdwinst te halen, want ook in Nederland overlijden mensen door antibioticaresistentie en dan te bedenken dat de buren (België en Duitsland) iets hebben wat levensreddend kan zijn.

Hartelijke groeten,

Namens alle inwoners van Nederland!

         
  
      
Wij zijn een onafhankelijke, niet commerciële organisatie over Bacteriofagen.

Deze website wordt gesponsord door: WWW.HOSTING2GO.NL