bacteriofaag-bacteriofagen.nlBacteriofagen, een alternatief voor antibioticaresistentie
    
         
         
“Het verschil in zorg tussen Nederland en Georgië!”

Afgelopen januari zijn wij na 8 jaar dokteren in Nederland, met onze dochter die last had van chronische blaasontstekingen en hier uitbehandeld was, naar Georgië vertrokken voor een bacteriofagen behandeling.

Een reis die 12 dagen zou duren. Op de eerste dag werden wij gevraagd of Marit hier in Nederland ooit gezien en onderzocht was door een gynaecoloog. Uh nee, dit was niet het geval, ze had toch blaasontstekingen? Ja ze, had blaasontstekingen maar al 8 jaar lang!

“Dus waarom volproppen met antibiotica en niet verder zoeken naar een oorzaak?”

In Georgië hebben ze in die 12 dagen er alles, maar dan ook echt alles eraan gedaan om de onderste steen boven te krijgen! Scans, urine kweek, ontlastingsonderzoek en een kweek, hetgeen de gynaecoloog (!) vond in haar urinebuis!

“Uitslag… een ernstig chronisch ontstoken urinebuis en die uitslag kregen wij al op de tweede dag!”

Voordat de kweek uitslag er was, had de gynaecoloog al gezien dat haar urinebuis tot bloedens toe vuurrood dik en ontstoken was!

“Nu was alleen de vraag nog, welke bacterie veroorzaakte dit?”

Die uitslag kwam een aantal dagen later. In die dagen heeft Marit ook nog een DMSA scan gehad. Een scan met contrastvloeistof om alles in en rond haar blaas goed te kunnen bekijken en te kunnen zien of daar wel of geen afwijkingen zitten. Ze heeft een echo van haar blaas en nieren gehad. Kortom alles, maar dan ook echt alles hebben ze onderzocht!

“Uit de scan kwam dat Marit een hyperactief blaassyndroom had, veroorzaakt door de vele ontstekingen.”

In Nederland kreeg Marit wekelijks een G pan spoeling. Een katheter werd ingebracht, hier werd een spoeling ingespoten die er voor moest zorgen dat er een kunst blaaswand werd gecreëerd. Marit haar blaaswand zou door de vele ontstekingen kapot zijn aldus de arts hier in Nederland.

In Georgië werd ons gevraagd hoe ik wist dat haar blaaswand kapot was. Welk onderzoek hadden ze daarvoor gedaan…? Met het schaamrood op mijn kaken moest ik antwoorden dat dit nooit onderzocht is maar een aanname is geweest van haar arts.

Marit heeft toen ze 4 was 1x een DMSA scan gehad omdat ze door de vele nierbekkenontstekingen achter elkaar bang waren voor haar nieren. Daarna heeft zij nooit enig onderzoek weer gehad. Een kijkoperatie, dat wel, maar een scan of echo nee dat niet!

“Dus op basis van aannames werden behandelingen uitgevoerd.”

De arts in Georgië wist niet wat hij hoorde! En ook toen pas begon ik te beseffen hoe erg het eigenlijk is dat ik dit allemaal heb laten gebeuren… in mijn goede vertrouwen naar de artsen toe heb ik nooit gezegd dat er verder onderzoek moest komen. Maar ook de artsen zelf zijn hier nooit mee gekomen!

In Georgië waren ze binnen 2 dagen achter de oorzaak van alle problemen, waar wij hier in Nederland 8 jaar voor moesten dokteren en zij in Nederland zelfs uitbehandeld was!

Nu lag de oplossing daar… bacteriofagen! 3 tot 5 keer moest ze fagen krijgen via de katheter rechtstreeks in de urinebuis, daar waar het probleem zat. Maar doordat haar urinebuis zo erg ontstoken was en de pijn niet te doen was voor haar, hebben ze dit 2x gedaan. Ook kreeg ze fagen om te drinken.

Een behandeltraject van een half jaar met mogelijk uitbereiding tot een jaar. Vanaf dag 7, na het nemen van de Fagen, begon Marit verschil te merken. Minder pijn bij het plassen en ook kreeg ze weer een seintje als ze moest. Dit was allemaal al jaren niet meer het geval.

“De fagen begonnen hun werk te doen!”

De dokter heeft ons haar email adres gegeven zodat we als we weer thuis waren en nog vragen hadden we haar rechtstreeks konden mailen! En als we dat deden was er binnen een paar uur antwoord! Niet zoals in Nederland in wachtrijen aan de telefoon of balie.

Nee, waar je in Nederland een nummer bent, ben je in Georgië een mens!
Groeten van Lydia en Marit,

P.S.
Ik hoop dat ze in Nederland heel snel de bacteriofagen voor blaasontstekingen gaan maken en toestaan, immers, blaasontstekingen komen het meeste voor.

Op de foto, Dr. Fiqria Jvania samen met Marit.

         
  
      
Wij zijn een onafhankelijke, niet commerciële organisatie over Bacteriofagen.

Deze website wordt gesponsord door: WWW.HOSTING2GO.NL