bacteriofaag-bacteriofagen.nlBacteriofagen, een alternatief voor antibioticaresistentie
    
         
         
Hieronder het verhaal van Christine die met haar
broer naar Tbilisi afreisde.
   
Datum: 10-12-2017

Hallo, zelf ben ik onlangs met mijn broer naar Tbilisi gereisd voor onze vader. Hij heeft COPD en een resistente Pseudomonas bacterie.

Nadat hij vele malen antibiotica kuren had gehad kreeg hij op het laatst een infuus met antibiotica. Helaas bleek na de infuus periode van 14 dagen de bacterie nog steeds niet weg te zijn. Het hoesten en het ziek voelen bleef.

We namen contact op met de kliniek in Georgië, via een contactpersoon in Nederland. Een sputum werd verstuurd, ook al dat ging niet vanzelf want mensen zijn tegenwoordig zo bang om wat verkeerds te doen, maar het lukte.
De kliniek heeft het sputum bekeken en er bleek een geschikte faag te zijn in hun bibliotheek. Goed nieuws!
Het is 5 uur vliegen naar Tbilisi, niet direct naast de deur dus. Mijn vader kon de reis zelf onmogelijk maken en wij hebben de fagen toen zelf gehaald.

Thuis aangekomen is mijn nog vader diezelfde dag nog begonnen met het vernevelen van de fagen. Eigenlijk kwam er direct na de eerste keer vernevelen al heel veel slijm los. 2ml vernevelen en de rest van het flesje opdrinken. Twee soorten fagen, Pyo en intensi, om en om gebruiken en vernevelen. Dat was alles. Na een dag of drie al voelde mijn vader dat het beter werd. Er gebeurde echt wat. Wat erg jammer was voor mijn vader is dat hij, door de sterk verminderde weerstand mede door het te lang wachten op de fagen, buikgriep kreeg.

Na een paar dagen kwam de huisarts aan huis en deze concludeerde toen al dat mijn vader wel veel minder pruttelde op de borst dan dat hij normaal van hem gewend was. Echter door de koorts van de griep en omdat de longen toch de zwakke plek zijn van mijn vader moest er opgepast worden voor een longontsteking.

De buikgriep hield lang aan dus werd er op maandag, een week na het fagen gebruik een keelkweek gemaakt. De uitslag was dat het ging om een virale infectie en geen bacteriële dus gewoon uitzieken. Je zou dus kunnen zeggen dat de Pseudomonas toen al weg was maar we hebben er niet speciaal om gevraagd.

Mijn vader knapt nu eindelijk op, enkel nog misselijk, maar heeft mede door het lange wachten op de fagen wel een flinke jas uitgedaan de afgelopen weken. Mijn vader zelf is er van overtuigd dat de Pseudomonas weg is, hij kan het altijd wel proeven wanneer de bacterie actief is. Afgelopen woensdag, 6 december j.l. is er een sputum test gedaan, om te kijken of de bacterie daadwerkelijk verdwenen is.

Gisteren sprak ik nog iemand aan de telefoon, waarvoor wij ook fagen mee hadden genomen. Haar vader had een voetwond, amputatie dreigde. En dat bij iemand die al een been kwijt was. Ze vertelde dat de bacterie ook bij haar vader weg was. Artsen worden enthousiast, al kunnen ze het nog niet voorschrijven. Hopelijk worden de verzekeringen ook enthousiast.

Groeten, Christine

         
  
      
Wij zijn een onafhankelijke, niet commerciële organisatie over Bacteriofagen.

Deze website wordt gesponsord door: WWW.HOSTING2GO.NL